O STARI GOSTILNI

Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje. Stari gostilna vabi na posebno potovanje. Na doživetje razkošja avtentičnih okusov, le streljaj od piranske promenade.

Smo ena najstarejših gostiln v Piranu, toda naša chefa živita tretje tisočletje. Lokalno kulinarično dediščino povezujemo z mladostno domišljijo in talentom. Zato je Stara gostilna pravzaprav vedno mlada.

OKUSI STARE GOSTILNE

Kuhinja je umeščena v okolje z globoko zakoreninjeno tradicijo solinarstva, v mesto ljubezni, brezčasne romantike, kjer se temperament mediterana, letnih časov, srčnost ter mladostni entuziazem chefov prepletajo v okusih na krožniku.

Pri nas se okusi ne rojevajo, ampak ustvarjajo!

DEGUSTACIJSKI MENI

Edinstveno doživetje vas bo popeljalo v novo kulinarično zgodbo z naslovom Čudovito popotovanje od Solkana do Pirana. Vsako poglavje (hod) je pustolovščina zase, skupna točka vsem pa ostaja inovativno sodobna nadgradnja ter elegantna interpretacija tradicije kraško-istrskih okusov.

Prepustite se, naj se čas ustavi, brbončice pa oživijo!

8-HODNI DEGUSTACIJSKI MENU (RIBJI / MESNI / VEGANSKI)
120 EUR

A LA CARTE

S kreativnim preoblikovanjem kulinarične preteklosti lokalnega okolja in najboljšimi sestavinami smo ustvarili prihodnost. Izbor jedi, ki vas ne bo pustil ravnodušnih in bo zadovoljil še tako zahtevne okuse.

Gurmanski presežki, ki so postali stalnica v naši ponudbi.
BIFTEK STARA GOSTILNA
KRALJICE MORJA – KAPESANTE
SLADKO “ALLA CHEF” – KIKI
ZLATA ČRNINA Z BELUGA KAVIARJEM
FOIE GRAS.

Staro je samo v imenu, novo in mlado pa se bohoti na naših krožnikih.

Izberite po svojem okusu!

SOMELIERJEV IZBOR

V želji, da zadovoljimo še tako zahtevne goste, smo v našo ponudbo s pozornostjo vključili 320 vinskih etiket. Naša karta obsega tudi 120 destilatov ter izbor vrhunskih cigar.

NAJBOLJŠE NAS OPIŠEJO DRUGI

"An intimate and glamorous restaurant where the dark-and-grey colour scheme provides the setting for designer-style furnishings, lights and armchairs – this old inn was given a new look some years ago to mark its tenth anniversary here in the centre of beautiful Piran"
"Za protiutež temu skoraj prozornemu, transcendenčnemu krožniku je na mizo postavil pašteto gosto kot črna luknja, vesoljsko pa tudi po videzu, postreženo v nečem, kar je skoraj gotovo črna okrogla vazica"
"Takšna Stara gostilna je pravšnja za Piran. Ker ni stara, ampak je nova, ni gostilna, ampak gostilnica, ni na ”rivi”, ampak v prehodu, in ker se še turist na dopustu naveliča monotonosti in ji vsaj en večer želi nežno zreti v oči."
"Zato ne začneš z usti, temveč z očmi, ko gledaš, kaj malega zlagajo na veliki voziček, kaj težkega nosijo v rokah, kaj raste na drevesu sredi mize..."
"Užitek spajanja kulinaričnih in vinskih presežkov je vsekakor zagotovljen in končni vtis svetovljanskega doživetja bo nagovarjal brbončice, da se ob kakšni posebni priložnosti spet vrnejo."

REZERVACIJE

Intimen ambient Stare gostilne, v katerem se nežno spajajo moderni trendi in sledi lokalne tradicije, sprejme največ 30 ljudi.

Naš stekleni vrt, ki se odpira na stare piranske ulice, se lahko prelevi v prizorišče za romantične večerje ali ekskluzivna poslovna srečanja.

Pošlji